Natalija Nataša Beketova rođena je1987. Godine u gradiću Anapi u blizini Moskve.U 9. razredu srednje škole na testu iz matematike , pokušala je da prepiše zadatak od druga iz klupe.Profesorka je to primetila i počela da viče, zapretivši joj da će je izbaciti sa časa.Devojčica se mnogo uplašila , srce je počelo ubrzano da joj kuca i izgubila je svest.Tog trenutka počinje i neverovatna priča o njoj.

Ne seća se koliko je bila u takvom stanju, ali kada se osvestila sve se promenilo. Zaboravila je maternji jezik i počela da govori nekim potpuno nerazumljivim. Profesorka engleskog je shvatila da je u pitanju neki germanski jezik i uspela da dešifruje samo reči: ‘Nemojte da vičete na mene. Zovem se En Mekdauel!’

Nataša je smeštena u bolnicu, iz koje je već posle 24 sata otpuštena. Njeno fizičko stanje bilo je besprekorno, ali čudni dogadjaji se nastavljaju. Umesto ruskog , iz nje su svakodnevno „izlazile” bujice reči najrazličitijih jezika. Kako lekari nisu mogi da postavi nikakvu dijagnozu , stigla je do Moskve, do Univerziteta gde je podvrgnuta detaljnim analizama i raznim testovima psihologa, antropologa i lingvista.

Na kraju su svi priznali da su naišli na enigmu koju ne mogu da reše. Devojčica je bila psihički potpuno zdrava ali je posedovala neverovatnu sposobnost. Znala je da govori 120 stranih jezika, medju kojima su bili i drevni, zaboravljeni jezici plemena širom planete koja su odavno nestala. Znala je čak i jezik malog plemena u Polineziji Ngoba koji je iščezao 600 godina pre Hrista, zatim starokineski, egipatski, vavilonski, etruski i staroslovenski kao i mnoge druge antičke jezike.Naučnike je posebno bunila činjenica da se ona, govoreći tečno pojedine retke jezike, apsolutno uživljava u ličnosti iz tog podneblja i vremena, te je u tim trenucima predstavlja njihove reinkarnacije!

Sama Nataša je smatrala da jezici potiču iz njenih prethodnih 120 života koje je proživela. Imala je fragmentarna sećanja na skoro sve, ali nije mogu u potpunosti da ih rekonstruiše. Njena duša je kroz tih 120 života prešla put cele naše civilizacije , od prvih primitivnih plemena pa sve do savremenog društva.

Osim ove neverovatne sposobnosti , Beketova je imala i moć da dijagnostikuje razne bolesti kod ljudi. Jedan ruske novinar posvedočio je da je za 5 minuta , pobrojala sve bolesti od kojih on boluje , kao da je i detaljno opisala operaciju očiju kojoj je bio podvrgnut i odredila je tačnu dioptriju oba njegova oka!

Završila srednju medicinsku školu i kurs masaže, ali po mišljenju stručnjaka njene sposobnosti daleko prevazilaze njeno obrazovanje. Trenutno živi i radi kao medicinska sestra „negde” u Finskoj pod drugim imenom – Tati Vela!

Priča o neverovatnim sposobnostima Natalije Nataše Beketovea

Login

Traži

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi
poboljšali funkcionalnost stranice Više...